Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πιλοτική δράση εθελοντικής κοινωνικής προσφοράς Talent Coaching for Youth του Hellenic Coaching Association, η οποία σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (με έδρα τη Θεσσαλονίκη), απευθύνθηκε  στην φοιτητική κοινότητα με στόχο να στηρίξει τους φοιτητές κατά την διαδικασία προετοιμασίας τους για την εισαγωγή τους στην αγορά εργασίας.

Μέσω της δράσης Talent Coaching for Youth, 14 επαγγελματίες coaches μέλη του HCA προσέφεραν εθελοντικά 8 έως 10 συνεδρίες Career  and Talent coaching σε 20 φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Βασικοί άξονες εστίασης του προγράμματος ήταν:

  • ηενίσχυση της αυτογνωσίας των φοιτητών (δυνατά σημεία, σημεία προς βελτίωση, ενδιαφέροντα, αξίες κλπ)
  • ηδιερεύνηση εναλλακτικών επιλογών σταδιοδρομίας
  • ηδημιουργία αναπτυξιακού πλάνου ενεργειών με στόχο τα επόμενα επαγγελματικά βήματα.

 

Η αξιολόγηση του 1ου κύκλου της δράσης Talent Coaching for Youth, ανέδειξε τα πολλαπλά οφέλη που απορρέουν από την πρωτοβουλία αυτή για τους φοιτητές καθώς επίσης και πιθανές αλλαγές/βελτιώσεις που επιδέχεται ο αρχικός σχεδιασμός της.

 

Mέλη της ομάδας εθελοντών του Talent Coaching for Youth

 

Η ομάδα που συνεργάστηκε για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής αποτελείται απο τους: Αμάντα Μαλούχου, Νίκη Ανάντι Κουλούρη, Ισίδωρο Παπαμιχάλη, με την εποπτεία του προέδρου του HCA, Gilles Gambade. Τα μέλη της ομάδας σχεδιασμού αποτέλεσαν την πρώτη ομάδα εθελοντών του Talent Coaching for Youth μαζί με τους: Παναγιώτα Αλεξίου, Βάσια Ατσάλη, Ίρις Μπαλόγλου, Καίτη Μπουγέση, Νέλκη Διαμαντοπούλου, Ελπίδα Καραγιάννη, Ειρήνη Κόντρα, Βάσια Μανίκα, Ελένη Ματράκη, Όλγα Ματσούκη, Χάρης Πιπίνης.

Δεδομένης της θετικής ανατροφοδότησης τόσο από τους φοιτητές όσο και από τους coaches που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία, το HCA σχεδιάζει την επόμενη δράση του Talent Coaching for Youth, η υλοποίηση της οποίας προγραμματίζεται για τις αρχές του 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη δράση του Talent Coaching for youth, τις υπόλοιπες δράσεις του Hellenic Coaching Association καθώς και τα νέα και τις εκδηλώσεις του Συνδέσμου, επισκεφθείτε το www.hca.com.gr καθώς και τη σελίδα μας στο Facebook HCA/ EMCC Greece.