Με μεγάλη μας χαρά θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την έναρξη του 7ου κύκλου του προγράμματος Peer Coaching, μιας πρωτοβουλίας του HCA/ EMCC Greece. Το πάθος για το coaching μας ενώνει, παρόλο που μπορεί να διαφοροποιούνται οι γνώσεις, οι μέθοδοι και οι τεχνικές μας. Αυτή τη χρονιά, την 7η χρονιά που πραγματοποιείται το πρόγραμμα, θα μάθουμε και θα εξασκήσουμε ένα συγκεκριμένο μοντέλο coaching προσέγγισης, το S.C.O.R.E. Model®.

Ο σκοπός μας είναι η συνεχιζόμενη εκπαίδευση και ανάπτυξη των μελών μας, καθώς και η δημιουργία ή η ενίσχυση βαθύτερων δεσμών μεταξύ μας. Στα έξι χρόνια υλοποίησης του προγράμματος, από τον Οκτώβριο του 2013, έχουν συμμετάσχει 70 coaches, 4 διαφορετικές τεχνικές (μοντέλα Coaching)  και έχουν συμπληρωθεί περισσότερες από 580 ώρες coaching.

Διαδικασία
Η διάρκεια του προγράμματος Peer Coaching φέτος θα είναι από τον Μάρτιο του 2019 ως τον Ιούλιο του 2019. Η αρχική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 18.00 στους χώρους των γραφείων του HCA / EMCC Greece , Β. Κωνσταντίνου 44, Αθήνα 2ος όροφος (δες στο χάρτη).

Προϋποθέσεις συμμετοχής

  • Να είστε ήδη ενεργά μέλη του HCA/ EMCC Greece ή να κάνετε την εγγραφή σας με τη δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα. Θέλουμε να τονίσουμε ότι αν δεν είστε ακόμα μέλη του συνδέσμου, μπορείτε να γίνετε μέλη ακόμα και στην πρώτη συνάντηση και να συμμετέχετε.
  • Να έχετε ολοκληρώσει ή να παρακολουθείτε (παράλληλα με την περίοδο υλοποίησης του προγράμματος) κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα coaching.

H εμπειρία του προγράμματος περιγράφεται από τους ίδιους του συμμετέχοντες στα παρακάτω αποσπάσματα από τις παρατηρήσεις τους στις φόρμες αξιολόγησης, τις οποίες συμπλήρωσαν μετά το πέρας του προγράμματος:

«Συνεργάστηκα και είδα διαφορετικά στυλ coaching.

«Διευρύνθηκε η αντίληψη μου σχετικά με το coaching.»

«Τα κυριότερα οφέλη για μένα ήταν η δυνατότητα εξέλιξης σαν coach αφού μου δόθηκε η ευκαιρία να έχω ώρες πρακτικής χωρίς να πρέπει να βρώ τον πελάτη μόνος μου, κάτι το οποίο με είχε δυσκολέψει αρκετά μέχρι εκείνη τη φάση της καριέρας μου. Επιπλέον, ιδιαίτερη σημασία είχε για μένα η γνωριμία και επαφή με πραγματικά αξιόλογα μέλη του χώρου και η συνεπακόλουθη έμπνευση και ο ενθουσιασμός για το επάγγελμα που αποκόμισα.»

«Το πρόγραμμα ήταν άψογο και ξεπέρασε τις προσδοκίες μου.»

«Πολύ καλά – ευχάριστη εμπειρία και σαν coach και σαν coachee. Θα μου άρεσε να επαναλάβω την εμπειρία.»

«Απέκτησα περαιτέρω εμπειρία coaching, μπήκα περισσότερο σε διαδικασία reflection. Το πρόγραμμα ήταν αποτελεσματικό.»