Τι είναι το Peer Coaching

Το Peer Coaching ξεκίνησε ως δράση του HCA Οκτώβριο του 2013, με στόχο να παρέχει στα μέλη μας την ευκαιρία να εξασκήσουν τις τεχνικές και τη μεθοδολογία του coaching που ακολουθούν σε συναδέλφους (peer coaches) μέλη του Συνδέσμου, ώστε να κερδίσουν αμοιβαία από αυτή την εμπειρία. Ο κάθε coach προτείνει εθελοντικά τον εαυτό του για 6 δωρεάν συνεδρίες ως coach και άλλες 6 ως coachee.

Ο κάθε συμμετέχων θα πρέπει να έχει προγραμματίσει τη διαθεσιμότητά του για ένα σύνολο 12 ωρών μέσα σε μια περίοδο 6 μηνών.

 

Σκοπός του προγράμματος Peer Coaching

Ο σκοπός μας είναι η συνεχιζόμενη εκπαίδευση και ανάπτυξη των μελών μας, καθώς και η δημιουργία  και ενίσχυση βαθύτερων δεσμών μεταξύ μας.

Στα επτά χρόνια υλοποίησης του προγράμματος, από τον Οκτώβριο του 2013, έχουν  δοκιμαστεί πέντε διαφορετικές τεχνικές (μοντέλα) και έχουν συμπληρωθεί περισσότερες από 660 ώρες coaching.

Οφέλη για τους συμμετέχοντες

 • Συστηματική εξάσκηση στις βασικές ικανότητες του Coaching
 • Παραμονή ‘σε φόρμα’ εκείνων των coach οι οποίοι έχουν μεγάλα διαλλείμματα μεταξύ των προγραμμάτων coaching που αναλαμβάνουν ή δεν έχουν αρκετούς πελάτες.
 • Γνωριμία με coaches που προέρχονται από διαφορετικά περιβάλλοντα, εξασκούν διαφορετικούς τύπους coaching και χρησιμοποιούν άλλα μοντέλα και τεχνικές.
 • Ενημέρωση γύρω από διαφορετικά επίπεδα contracting.
 • Δικτύωση με συνάδελφους από το coaching
 • Θα έχουν την τύχη να βρεθούν στη θέση του coachee και να αισθανθούν πως είναι αυτή η εμπειρία εάν δεν είχαν την ευκαιρία πρόσφατα.
 • Θα εξασκηθούν σε ποικίλα μέσα διεξαγωγής της συνεδρίας ( Skype, τηλέφωνο ή πρόσωπο με πρόσωπο)
 • Ενίσχυση του κινήτρου και του επαγγελματισμού.
 • Συμφωνία ανταλλαγής υπηρεσιών: προσφέρεις ώρες εργασίας σαν coach και λαμβάνεις σε ανταπόδοση ίσο αριθμό ώρων coaching.
 • Περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων εντός της επαγγελματικής μας ένωσης
 • Θα υποστηριχτούν οι νέοι coaches να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, να συγκεντρώσουν ώρες εμπειρίας στο coaching και να κερδήσουν από την ανταλλαγή γνώσεις γύρω από διαφορετικά στυλ coaching.
 • Εξάσκηση πάνω στο reflection μέσω της συμπλήρωσης των reflection forms.
 • Ανταλλαγή feedback για ενδυνάμωση της προσωπικής απόδοσης και πρακτικής. Επιπλέον, αξιολογήσεις του coaching θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σαν απoδεικτικό των ωρών coaching που πραγματοποιήθηκαν.

Ο νέος κύκλος Peer Coaching 2020

Ξεκινάμε και φέτος την αγαπημένη σε όλους δράση μας Peer Coaching.

Αυτή τη χρονιά θα έχουμε την ευκαιρία να  μάθουμε και να εξασκηθούμε σε ένα πολύ ενδιαφέρον μοντέλο, το ASPire Coaching Model.

Πρόκειται ένα ειδικό μοντέλο για Transformational Coaching, το ASPire Coaching Model που χρησιμοποιείται για περιπτώσεις αλλαγής πεποιθήσεων σε βάθος.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Να είστε μέλη του HCA/ EMCC Greece. Αν δεν είστε μέλη να κάνετε την εγγραφή σας μαζί με τη δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Να έχετε εξοφλήσει τη συνδρομή του 2020.

Να έχετε ολοκληρώσει κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα coaching, αναγνωρισμένης σχολής από το HCA/EMCC.

Να συμμετέχετε στην εκπαιδευτική παρουσίαση που θα γίνει στις 22 Ιουνίου 2020, 6.00 – 8.00μμ διαδικτυακά.

Certificate of Attendance και CPD

Ο κάθε συμμετέχων coach δεσμεύεται ότι θα παρέχει 6 ώρες coaching και θα λάβει 6 ώρες coaching από κάποιον συνάδελφο. Οι ώρες coaching θα μετρήσουν για την προσωπική σας εξέλιξη, εφόσον έχουν ολοκληρωθεί και οι 12 ώρες δέσμευσης του coach στο πρόγραμμα.

Θα δοθεί Certificate of Attendance και ο συμμετέχων coach θα αποκομίσει 10 ώρες CPD με την προϋπόθεση ότι εκτός από τις παραπάνω ώρες, έχει παρακολουθήσει την ενημερωτική παρουσίαση και την Ομαδική Εποπτεία.

Αιτήσεις συμμετοχής

Η φόρμα συμμετοχής στο Peer Coaching πρέπει να σταλεί μέχρι τις 13/6/2020 στη διεύθυνση:

vp-standards@hca.com.gr

 

Διάρκεια προγράμματος: 

22 Ιουνίου 2020 – 30 Οκτωβρίου 2020

Αριθμός συνεδριών coaching:

κάθε Coach θα λάβει και θα δώσει υποχρεωτικά 6 ώρες coaching. Προαιρετικά μπορεί να φτάσει μέχρι 8 ώρες.

Ενημερωτική παρουσίαση – Εκπαίδευση:

22 Ιουνίου 2020, 6.00 – 8.00μμ

Ομαδική Εποπτεία:

21 Σεπτεμβρίου 2020, 6.00 – 8.00μμ

Συνάντηση Αξιολόγησης:

9 Νοεμβρίου 2020, 6.00 – 8.00μμ

Στείλτε τη φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε εδώ: φόρμα συμμετοχής στο Peer Coaching

 

Όλες οι συναντήσεις θα γίνουν διαδικτυακά.

Θα ενημερωθείτε γραπτά για κάθε επόμενο στάδιο και επίσης θα λαμβάνετε το σύνδεσμο για να συνδεθείτε στις συναντήσεις ενημέρωσης, εποπτείας και αξιολόγησης.

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Ομάδα Διαχείρισης Έργου

Raffaello Saracini, VP Standards HCA / EMCC Greece

Μαρία Μπικέ, VP Marketing HCA / EMCC Greece

 


Τα μέλη μας είπαν για το πρόγραμμα Peer Coaching

«Πρακτική σε ένα χρήσιμο εργαλείο »

«H πρακτική στο coaching, η εκμάθηση του achieve model και το όφελος που είχα σαν coachee συζητώντας τα προσωπικά μου θέματα και στόχους.»

«Τα σημαντικοτερα οφελη είναι η πρακτικη εξασκηση και η δυνατοτητα ανταλλαγης αποψεων με αλλους coaches

«Το σημαντικότερο όφελος ήταν το ότι μπήκα στη θέση του Coachee και ένιωσα τα συναισθήματα, που βιώνει κατά τη διαδικασία. Επίσης, το ότι γνώρισα και συνεργάστηκα άψογα με συναδέλφους, που δεν ήξερα πριν,  και επιπλέον το ότι έμαθα τη χρήση στην πράξη  ενός καινούριου μοντέλου.»

«Το πρόγραμμα προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για μάθηση και απόκτηση επιπλέον εμπειρίας στο coaching καθώς και εξοικείωση με διαφορετικές προσέγγισης στο coaching λόγω των ποικίλλων background των συμμετεχόντων.»

«Το πρόγραμμα με βοήθησε να γνωρίσω τον τρόπο σκέψης ενός άλλου coach και μου έδωσε την ευκαιρία να εξασκήσω τα δικά μου skills.»

 «Το ότι ήρθα σε επαφή με το Achieve Coaching Model.»

 «Εκτιμώ το γεγονός ότι γίνονται οργανωμένες προσπάθειες από ένα σύλλογο, με στόχο την εξάσκησή μας αλλά και την μεταξύ μας γνωριμία.  Οι ώρες coaching που δέχτηκα με βοήθησαν στην προσωπική μου ανάπτυξη και οι ώρες που πρόσφερα με εξέλιξαν ως coach

«Μέσα από το πρόγραμμα γνώρισα ένα καινούργιο μοντέλο που μπορώ να χρησιμοποιώ στις συνεδρίες μου, εξάσκησα την τεχνική μου ως coach και είχα την ευκαιρία να παρατηρήσω την τεχνική ενός άλλου coach

 «Συνεργάστηκα και είδα διαφορετικά στυλ coaching

 «Διευρύνθηκε η αντίληψη μου σχετικά με το coaching

 «Τα κυριότερα οφέλη για μένα ήταν η δυνατότητα εξέλιξης σαν coach αφού μου δόθηκε η ευκαιρία να έχω ώρες πρακτικής χωρίς να πρέπει να βρώ τον πελάτη μόνος μου, κάτι το οποίο με είχε δυσκολέψει αρκετά μέχρι εκείνη τη φάση της καριέρας μου. Επιπλέον, ιδιαίτερη σημασία είχε για μένα η γνωριμία και επαφή με πραγματικά αξιόλογα μέλη του χώρου και η συνεπακόλουθη έμπνευση και ο ενθουσιασμός για το επάγγελμα που αποκόμισα.»

«Το πρόγραμμα ήταν άψογο και ξεπέρασε τις προσδοκίες μου.»

«Πολύ καλά  –ευχάριστη εμπειρία και σαν coach και σαν coachee. Θα μου άρεσε να επαναλάβω την εμπειρία.»

«Απέκτησα περαιτέρω εμπειρία coaching, μπήκα περισσότερο σε διαδικασία reflection. Το πρόγραμμα ήταν αποτελεσματικό.»