Το coaching εμφανίστηκε στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια και μας δίνει μια μοναδική ευκαιρία

  • να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και το πώς λειτουργούμε
  • να εντοπίσουμε προβληματικές συμπεριφορές
  • να αναπτύξουμε καινούργιες δεξιότητες
  • να στοχεύσουμε σε νέους προσανατολισμούς που θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα
  • να εξελιχθούμε σαν προσωπικότητες και να προσεγγίσουμε τα όνειρα μας
  • να υλοποιήσουμε τους στόχους μας, όποιον τομέα της ζωής μας αφορούν

και όλη αυτή η προσπάθεια να έχει διάρκεια στο χρόνο.

Ο λόγος που το coaching έχει τόση δύναμη και μπορεί να κάνει όλα αυτά πραγματικότητα, είναι γιατί η εμβάθυνση εαυτού που συντελείται, είναι μια πνευματική διεργασία πολύ μεγάλης σημασίας. Πρόκειται για ένα ταξίδι προσωπικής ανακάλυψης και μοναδικότητας της ζωής για τον καθένα, που δεν έχει τέλος. Είναι κάτι μαγικό και εθιστικό για τους πιο πολλούς από μας. Η ζωή αποκτά άλλο νόημα και διαφορετική ένταση αντίληψης και αισθήσεων.

Η εξερεύνηση της πνευματικότητας ξεκινάει με την προσπάθεια κατανόησης του εαυτού μέσα από το coaching, με ανάκληση εσωτερικών πηγών που συνήθως οι περισσότεροι από μας δεν γνωρίζουν ότι διαθέτουν. Όταν συνειδητοποιήσουν ότι όλα  μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, η δύναμη που αντλείται από αυτή την συνειδητοποίηση, μπορεί να αλλάξει τη ζωή όλων, να την απογειώσει, οδηγώντας την σε νέα επίπεδα. Ανοίγει μια πόρτα πίστης στον εαυτό και αναγνώρισης των απεριόριστων ανθρώπινων ικανοτήτων. Μέσα από κατάλληλες ερωτήσεις, ο coach  γίνεται η πυξίδα που βοηθά στο να γίνει κατανοητός ο τρόπος που λειτουργεί το μυαλό μας. Οι περιοριστικές πεποιθήσεις γίνονται αντιληπτές και σιγά σιγά ξεκινάει μια εκ νέου εξέταση της τωρινής ζωής, μια πιθανή ανακάλυψη, ένας διαφορετικός προσανατολισμός, ένας επαναπρογραμματισμός της ζωής που στοχεύει στο να ανακαλύψουμε, τι είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε πραγματικά στη ζωή μας και να ξεκινήσουμε τις απαραίτητες ενέργειες που θα μας βοηθήσουν σε αυτό.

Βλέπουμε λοιπόν ότι το coaching είναι τόσο αποτελεσματικό λόγω της πνευματικότητας που εμπεριέχεται μέσα στις διεργασίες του. Βοηθά στην αυτογνωσία, στην πνευματική επαγρύπνηση, στην εξέλιξη και οδηγεί σε πιο συνειδητοποιημένους ανθρώπους. Η ζωή μπορεί να αποκτήσει ένα νέο νόημα, μια αέναη χαρά μέρα με τη μέρα, που οδηγεί σε μεγαλύτερη ικανοποίηση και πληρότητα. Οι αλλαγές συντελούνται σε ένα βαθύτερο επίπεδο και έχουν διάρκεια. Μέσα από την πρακτική του coaching, μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με τον εσωτερικό μας εαυτό, με την προσωπική μας αλήθεια και σοφία. Να μάθουμε να αφουγκραζόμαστε τη διαίσθηση μας και παράλληλα με το νου, να επιλέγουμε ότι είναι καταλληλότερο για μας, έχοντας την πεποίθηση ότι μπορούμε να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα μέσα από τις επιλογές μας.

 

picture1

Νέλκη Διαμαντοπούλου

 

B.A in Business Administration

CEO of Pharmaceutical Company

Qualified Life Coach

[Advanced Diploma in General & Specific Coaching Skills (EQA)]

 

info: nelki-@hotmail.com