Λίγα λόγια για την Δράση

Το Talent Coaching for Youth, αποτελεί μια πρωτοβουλία του HCA που στόχο της έχει την εθελοντικά στήριξη νέων φοιτητών που βρίσκονται αντιμέτωποι με  την εισαγωγή τους στην

Η δράση Talent Coaching for Youth ξεκίνησε πιλοτικά τον Μάρτιο του 2017 και ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2017 με την συνεργασία μας με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, όπου προσφέρθηκε coaching σε 20 μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Από πλευράς HCA εργάστηκαν για αυτό το έργο 14 coaches και προσφέρθηκαν 150 ώρες bro bono coaching.

Tα αποτελέσματα της δράσης αυτής χαρακτηρίστηκαν εξαιρετικά από το εκπαιδευτικό ίδρυμα και τους φοιτητές, ενώ η ανατροφοδότηση των εθελοντών coaches που συμμετείχαν μας επέτρεψε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω βελτιώσεις στη διαχείριση της πρωτοβουλίας αυτής.

Φέτος προχωράμε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας με το Γραφείο Καριέρας του Πανεπιστημίου, η έναρξη της κοινής μας δράσης ορίζεται από τον Νοέμβριο 2018 και η λήξη της στο τέλος του Μαΐου 2019.

Στα πλαίσια της δράσης θα πραγματοποιηθούν:

 • Μια συνάντηση ενημέρωσης & εκπαίδευσης Career Coaching για το πρόγραμμα
 • Δύο group supervision.

Η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη και στις 3 συναντήσεις. Για όσα μέλη μας είναι στην επαρχία και θέλουν να συμμετέχουν στη δράση, μπορούν να συνδεθούν μαζί μας μέσω skype.

Η πρώτη συνάντηση ενημέρωσης και εκπαίδευσης Career Coaching θα διεξαχθεί τη Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου και ώρες 18:00 – 20:00 στα γραφεία του Συνδέσμου Cosmos Business Center (Λεωφ. Κηφισίας 125-127, Αθήνα 115 24, ισόγειο, δωμ. 206) και είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξή σας στο πρόγραμμα Talent Coaching for Youth 2018.

 Είναι πολύ σημαντικό για τους Coaches που βρίσκονται σε διαδικασία διαπίστευσης ότι χορηγείται βεβαίωση για τις ώρες που καταγράφονται και υπολογίζονται για τη διαδικασία διαπίστευσης (Accreditation).

 Προϋποθέσεις συμμετοχής

 • Συμμετέχουν μόνο οικονομικά ενήμερα μέλη του HCA
 • Απαιτείται εκπαίδευση στο coaching από αναγνωρισμένο φορέα
 • Απαιτείται ελάχιστος αριθμός ωρών εμπειρίας coaching (coaching log): 80 ώρες

Ρόλος της Project Management Team (PMT)

 • Για την εύρυθμη λειτουργία του Talent Coaching for Youth, έχει δημιουργηθεί μια ομάδα διαχείρισης του έργου (PMT – Project Management Team) η οποία αποτελείται από 3 μέλη του HCA και έχει τη συνολική ευθύνη της διαχείρισης του προγράμματος.
 • Σε περίπτωση προβλημάτων με τα χρονοδιαγράμματα ή με τη γενικότερη ροή, οι εθελοντές coaches μπορούν να απευθύνονται στα μέλη της ομάδας διαχείρισης του έργου (PMT).

 Διαδικασία Επιλογής Εθελοντών

 • Η διαδικασία επιλογής των εθελοντών coaches που συμμετέχουν στο Talent Coaching for Youth Project, πραγματοποιείται από την Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία αποτελείται από 3 coaches/ μέλη του Συνδέσμου.
 • Η Επιτροπή Αξιολόγησης αξιολογεί τις αιτήσεις συμμετοχής ως προς την κάλυψη των προϋποθέσεων συμμετοχής.
 • Οι αιτήσεις συμμετοχής που καλύπτουν με επιτυχία τις προϋποθέσεις, προχωρούν στο επόμενο στάδιο, όπου πραγματοποιείται το ταίριασμα coach-coachee.

Όροι Συμμετοχής και Οφέλη για τον Coach

 • Δέσμευση για τον χρόνο που έχει ορίσει ο ίδιος ο coach ότι θα παρέχει στην δράση (το ελάχιστο ανά coachee 8 ώρες coaching) και καταγραφή των ωρών σε coaching log.
 • Τήρηση του συμφωνημένου χρονοδιαγράμματος της δράσης.
 • Δέσμευση συμμετοχής σε δύο προγραμματισμένα supervision sessions κατά τη διάρκεια των οποίων θα γίνεται και η ανάλογη ενημέρωση για την πορεία της δράσης για κάθε συμμετέχοντα coach.

Πώς μπορείτε να συμμετέχετε – Εθελοντές Coaches:

Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής
Παρακαλούμε  συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής
Εάν επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας: youthcoaching@hca.com.gr

Μπορείτε να επιβεβαιώσετε τηλεφωνικά τη συμμετοχή σας μέχρι τις 26/11/18 στο 6978892893 (Νίκη), ενώ τις αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να τις φέρετε συμπληρωμένες στην πρώτη μας συνάντηση στις 3/12.

Υπεύθυνοι της διοργάνωσης της δράσης Talent Coaching for Youth:

Νίκη (Anandi) Κουλούρη, Αμάντα Μαλούχου και Βάσια Μανίκα.